در رویداد «آب و گردشگری» که به میزبانی کمیسیون گردشگری و کسبوکارهای وابسته اتاق بازرگانی ایران با همکاری انجمن روابطعمومی ایران در تهران برگزار شد، اندیشکده زیست پذیری شهری به ارائه درس آموخته های خود درخصوص ژینایی اکوسیستم آسیب دیده روددره فرحزاد و بازگرداندن آن به اکوسیستم شهری در قالب یکی از اجزای زیرساخت سبز-آبی شهر تهران پرداخت:
- گردشگری طبیعت (اکوتوریسم)، می تواند مناسب ترین مدل مالیِ سازگار با طرحهای ژینایی اکوسیستم های آبی را به کمک مدلهای مشارکت عمومی-خصوصی در اختیار بگذارد.
- گردشگری طبیعت، یکی از ارکان اصلی صنعت گردشگری است و علاوه بر بهرهمندی از اشتغال و اقتصاد درونزا، توانایی ایجاد بستر اجتماعی-اقتصادی مناسب برای حفظ محیط زیست شکننده ایران و بازیابی بخشهای آسیب دیدهی آن را دارد.
- گردشگری طبیعت در ایران، باید متناسب با جغرافیایی سرزمینی ایران توسعه پیدا کند تا علاوه بر ایجاد اشتغال و اقتصاد درونزا، حافظ و امانتدار محیط زیستی باشد که از آن بهره می برد. به عبارتی گردشگری طبیعت نمی تواند مصادیقش را از کشورهایی با اقلیم متفاوت (مانند ترکیه، اندونزی، سوئیس و…) برگیرد. لازمه دستیابی به تعاربف پیش گفته، یافتن مصادیق سازگار با اقلیم و بوم ایران است.
- در این راستا، فعالین کسب و کار و زنجیره گردشگری طبیعت، نیازمند آموزش و ظرفیت سازی برای آشنایی با چهره ی حقیقی محیط زیستِ جای جای ایران و جغرافیای سرزمینی آن هستند.