ساختمان فربوم
ساختمان فربوم

ساختمان فربوم

ساختمان­های فربوم به عنوان پرچمدار راهبری صنعت ساختمان در شهرهای توسعه­ یافته می­ توانند سرمایه ­های اجتماعی و اقتصادی بخش خصوصی را به سمت بازآفرینی شهر در قالب شهری با توسعه پایدار و زیست­ پذیر هدایت کنند.

ساختمان فربوم، ساختمان مسکونی، اداری یا تجاری است که توانسته ­است یکپارچگی در رعایت معیارهای «آسایش، کیفیت ساخت، مدیریت انرژی، مدیریت بحران، مدیریت پساب و پسماند، مسئولیت اجتماعی و محیط­زیستی و اقتصاد شهری» را در مراحل مختلف برنامه­ ریزی، طراحی، اجرا و بهره ­برداری به دست­ آورد. واژه فربوم از ترکیب کلمه­ های فر (جلال و شکوه) و بوم (زیستگاه) به دست­ آمده­ است.

ساختمان فربوم یعنی:

  • مدیریت پسماند در مقیاس ساختمان و کمینه کردن زباله خروجی از ساختمان

مدیریت پسماند از معماری واحدها و ساختمان به منظور امکان تفکیک زباله در مبدا آغاز شده و با تکمیل فرآیندها در طراحی و بهره­ برداری از ساختمان، نسبت به بازیافت بخشی از پسماندی که امکان بازیافت دارد واکنش نشان می ­دهد. به این ترتیب میزان ناچیزی پسماند خشک به نهادهای جمع ­آوری بازیافت تحویل داده می ­شود.

  • مدیریت پساب در محل و بازچرخانی کامل آب در مقیاس ساختمان

مدیریت پساب با لحاظ مدار کامل آب خاکستری و آب سیاه در طراحی ساختمان آغاز می ­شود. آب خاکستری در مداری مستقل برای تامین آب ذخیره مخزن اطفای حریق و فلاش تانک توالت ­ها به چرخه می­ افتد. آب سیاه در مداری جداگانه با تصفیه فاضلاب در محل به صورت پساب تصفیه شده و استاندارد مطلوب برای مصارف آب منظر، شستشوی ساختمان، لاندری و آبیاری فضای سبز ساختمان استفاده می ­شود. پساب تصفیه شده اضافی به شهرداری تهران جهت آبیاری فضای سبز یا تغذیه روددره ­های شهری تحویل می ­شود.

  • مدیریت بحران (زلزله و آتش ­سوزی) در مقیاس ساختمان

طراحی ساختمان فربوم نسبت به زون تخریب و لرزش گسل­ های اصلی شهر تهران حساس بوده و ضمن دوری از ساخت بنا در زون تخریب گسل، ملاحظات مقاوم­ سازی لزره­ ای در برابر شتاب بیش از 0/35 اعمال می­ گردد. همچنین دسترسی­ های لازم برای امداد و نجات اضطراری در زمان بحران با توجه به معابر پیرامونی ساختمان فراهم است. مانورهای دورمیزی و میدانی به منظور کاهش ریسک خطر در زمان بحران در مقیاس ساختمان طراحی و اجرا می­ شود.

  • مدیریت رواناب در محل

طراحی و اجرای ساختمان فربوم، تراوایی سطوح محوطه ساختمان را افزایش داده و از ایجاد سطوح ناتراوای اضافی خودداری می­ کند. به این ترتیب، ساختمان مارکدار ضمن افزایش نفوذ آب برف و باران در محل، به تغذیه سفره­ های آب زیرزمینی و کاهش سیل ناشی از رواناب شهری کمک می­ کند.

  • پیشرو در رعایت حقوق همسایگان

ساختمان فربوم با بهره­ مندی از مدیریت ساخت، پیامدهای منفی برای همسایگان ناشی از دوره ساخت را کاهش می ­دهد. به این ترتیب، با بهره ­مندی از فناوری­ های نوین و استفاده از فرآیندهای پیش­رو در مدیریت ساخت ضمن رعایت آسایش شبانگاهی همسایگان نسبت به رعایت حد مجاز آلودگی صوتی در محل اقدام می­ کند. به این ترتیب ساختمان مارکدار از ایجاد آلودگی هوا در محل و همچنین آسیب به معابر و زیرساخت­ های شهری در همسایگی کارگاه ساختمانی نیز خودداری می­ نماید.

  • پیشرو در رعایت نظام ارتفاعی و نفوذپذیری بافت

طراحی ساختمان فربوم، نسبت به جریان ایرودینامیک بادهای سینوپتیک و محلی شهر حساس بوده و نظام ارتفاعی ساخت و ساز شهری را به منظور جلوگیری از انسداد جریان باد و به تله افتادن آلاینده­ های هوا رعایت می­ کند. همچنین ساختمان مارکدار، بافتی نفوذپذیر به منظور امکان جریان لایه ­ای باد از میان کالبد شهری و تسریع در پاک­سازی هوای آلوده ایجاد می­ کند.

error: Content is protected !!